Handleidingen voor het aansluiten

 

In dit gedeelte vindt u een aantal mogelijkheden voor het aansluiten van uw apparatuur.

 

Achtereenvolgend kunt u iets vinden over het aansluiten van:

* Aansluiten van filtermodules voor regenwater

* Aansluiten van een osmoseapparaat of demineralisatiefilter.

 

Aansluiten van filtermodules voor regenwater

Wanneer u regenwater opvangt heeft u een opvangvat voor de opslag van regenwater- en een vat voor gefilterd water nodig. In principe kunt u hier alle opvangvaten zoals een regenton, Jerrycans of ons voorraadvat voor gebruiken. Een duidelijke scheiding tussen regenwater en gezuiverd regenwater is gewenst!

 

Zoals u heeft kunnen lezen bij gezuiverd regenwater adviseren wij een duofilter met daarin aan het begin een voorfilter en daarna een koolblockfilter. U kunt hiervoor de hevelwerking gebruiken maar dat is mogelijk lastig maar voorkomt wel het drooglopen van een pomp. Het duofilter kan dan geplaatst worden in de hevelslang tussen beide vaten. Zorg daarbij dat het vat voor schoon regenwater groter is dan het vat voor regenwater zodat de boel niet overstroomt! U kunt het ook van het ene naar het andere vat pompen met een van onze (of andere) pompen en daarbij het water door een duofilter pompen. Let daarbij wel op dat de pomp niet droog komt te staan!

 

In beide gevallen kunt u gebruik maken van onze pushin koppelingen. Heeft u vragen -->  bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Aansluiten van een osmoseapparaat of demineralisatie-filter, maar dan op de oude manier.

In beide gevallen zal er een aansluitpunt moeten komen op de kraan of een extra tussenkraan geplaatst moeten worden. Achtereenvolgend zijn er de volgende mogelijkheden:

Aansluiting op de kraan:

Wij hebben diverse kraanstukken in ons assortiment met aan de ene zijde een schroefverbinding voor de kraan en een pushin fitting aan de andere kant (voorwaarde is wel dat u een kraan heeft met een schroefkopje als eindstuk  dat er af kan.

 

Om zo'n kraanstuk te bestellen heeft u de maat nodig van de schroefdraad van het eindstuk van de kraan en de maat van de pushin koppeling die u wilt gebruiken!

 

De mogelijkheden zijn namelijk legio. Het makkelijkst is het om uw wensen per contactformulier / per mail door te geven!

Gardena heeft natuurlijk ook mogelijkheden. In dat geval zullen wij uw apparatuur ook moeten voorzien van Gardenakoppelingen. Dat is op zich geen probleem.

 

Ook hierbij is het  wenselijk dat u uw wensen per contactformulier / per mail doorgeeft!

In de bovengenoemde situaties slijt de kraanhals behoorlijk. Na één tot enkele jaren zal de kraanhals gaan lekken of zelfs afbreken. Een kraan kost al snel

€ 75,00. De kraanhals is vaak niet los te koop of naar verhouding erg duur.  Wij adviseren dan ook om een extra tappunt te maken zoals hiernaast op de foto te zien is. Dit extra tappunt is niet anders dan een redelijk betaalbare kraanaansluiting in het keukenkastje onder de kraan.  Dit kan door - nadat u de hoofdkraan dicht heeft gedraaid - met een snijwiel een stukje pijp weg te snijden en een koppeling met kraan te plaatsen. Dit kan eenvoudig door de twee meegeleverde knelkoppelingen. Wanneer u dit liever niet zelf doet kunt u vast wel iemand vinden die dat voor u in orde maakt.

 

In de bouwmarkt kunt u deze eenvoudig kopen voor minder geld dan een reguliere kraan. Op deze kraan kunt u doorborduren met de aansluiting van een osmoseapparaat of demineralisatiefilter.

 

Omdat ook hier weer een veelvoud van maten van de pijpleiding- en daarmee de snelkoppelingen mogelijk zijn en vervolgens van de aansluiting van uw apparatuur adviseren wij u te bellen - of nog beter - via de mail contact met ons op te nemen voor een goed advies!

Het kan echter nog eenvoudiger, op de nieuwe manier!

TF Adaptor voor een flexibele aanvoerslang

 

Het is niet meer nodig om een extra waterkraan te plaatsen waarop het apparaat aangesloten wordt voor de watertoevoer. Deze TF- adapters kunnen geplaatst worden tussen een flexibele slang welke van de waterleiding gaat naar een waterkraan  Het osmoseapparaat of het onthardingsfilter kan aangesloten worden op het mini kogelkraantje en klaar.

 

Wij hebben drie uitvoeringen:

1) Adapter 3/8" met kogelkraantje

2) Adapter 1/2" met kogelkraantje

3) Adapter 3/4" met kogelkraantje

 

 

TF Drinkwaterkraanaansluiting met kogelkraantje.

 

Dit is het alternatief voor een kraanaansluiting of Gardena kraanaansluiting. De drinkwaterkraanaansluiting met kogelkraantje kan binnen enkele minuten en zonder gereedschap op vrijwel elke keuken of badkamerkraan worden aangesloten welke een 1/2" buitendraad op de uitloop heeft. Verwijder het kraanmondstuk en plaats de kraanaansluiting met kogelkraantje op de kraan. Op het kogelkraantje kunt u vervolgens een osmoseslang aansluiten voor het toevoerwater naar een osmosetoestel of onthardingsfilter. Met de hendel kunt u kiezen of u leidingwater wilt tappen of dat dit naar een osmosetoestel of onthardingsfilter moet. Hierdoor kan de drinkwaterkraanaansluiting met kogelkraantje permanent op de kraan aangesloten blijven. Aansluiting: 1/2" binnendraad.

TF kraanverlenging met kogelkraantje

 

Dankzij dit TF product is het niet meer nodig om een extra waterkraan te plaatsen waarop het apparaat aangesloten wordt voor de watertoevoer. Deze kraanverlenging met 3/4" draad wordt eenvoudig tussen een bestaande kraan en de muurplaat bevestigd. Het osmose apparaat aansluiten op het mini kogelkraantje en klaar!